header foto header foto header foto header foto
 

Geschiedenis

Op een zonnige woensdagavond in juni 2007, staan op een hockeyveld in Delft 30 enthousiaste studenten klaar voor een clinic van hockeyinternational Ronald Brouwer. Nieuwsgierig en een klein beetje zenuwachtig, maar na 2 uur rennen, technische en tactische tips en een wedstrijdje loopt iedereen voldaan het veld af. Er wordt gezellig nagekletst op het terras. Dit is het begin van een nieuwe studenten hockeyvereniging in Delft: S.H.C. Scoop.

Zes enthousiaste studenten hebben het initiatief genomen om deze onafhankelijke, open studentenhockeyvereniging op te richten. Het doel was: iedere student de mogelijkheid bieden te kunnen hockeyen op zijn of haar niveau en voor een redelijke prijs. Tot die tijd bestond dat nog niet en het bleek een gat in de Delftse studentenmarkt te zijn!

Maar hoe begin je zoiets? Bekendheid creëren en leden werven bleken de kernzaken. Er werd goed gepromoot en in september 2007 begonnen we met de eerste Scoop training, op de accommodatie van het Sport- en Cultuurcentrum van de TU Delft. Positief verrast waren we toen daar zo'n 40 mensen op afkwamen. Een goed begin is het halve werk! Er werd een jaar lang fanatiek getraind op verschillende niveaus onder begeleiding van enthousiaste en gedreven trainers. Daarnaast werden er commissies gevormd en activiteiten georganiseerd, en toen Scoop succesvol bleek te zijn werd de vereniging officieel vastgelegd bij de notaris, de KNHB en de TU Delft.

Na een jaar hard werken en trainen is S.H.C. Scoop Delft dan ook daadwerkelijk op de kaart gezet. Sinds september 2008 doen we met twee heren- en twee damesteams mee in de competitie en zijn we met onze frisgroene shirts overal herkenbaar. Inmiddels zijn we weer een aantal jaren verder en heeft Scoop maar liefst zes 
heren- en vijf damesteams!

Scoop is er voor iedereen: de ervaren hockeyer, de beginnende hockeyer en de gezellige hockeyer. Je kunt er hockeyen, maar ook actief zijn in commissies en meedoen met andere activiteiten. Zolang je maar sportief en enthousiast bent, is Scoop iets voor jou!
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Recente uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen bekend

S.H.C. Scoop Delft Promo

Instagram

Sponsoren

Contact

Adres

S.H.C. Scoop Delft
X TU Delft 
Mekelweg 8
2628 CD Delft 

Parkeeradres

Van den Broekweg
2628 CD Delft